Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog
cikkekmindenkinek.over-blog.com

Cikkek mindenkinek | érdekes cikkek a nagyvilágból

Nyomtatás XIII. kerület

A nyomtatóról
A nyomtató olyan eszköz, amely szöveget és grafikus elemeket tartalmazó adatokat fogad egy számítógépről, és az adatokat papírra, legtöbb esetben szabványos méretű nyomtatópapírra továbbítja (nyomtatja). A nyomtatók mérete, sebessége, kifinomultsága és ára változó lehet.

Általában drágább nyomtatókat használnak a nagyobb felbontású színes nyomtatáshoz, bár ez isváltozó.

A PC-khez közvetlenül beköthető nyomtatók többféleképpen csoportosíthatók, például ütközéses és nem mechanikus ütközéses nyomtatókra. A kezdetekben a nyomtatók valahogy úgy működtek, mint egy írógép, és minden karaktert külön vittek fel egy billenőfej szerűséggel a lapra.

A pontmátrix nyomtató népszerű, alacsony költségű személyi számítógépes nyomtató volt. Egy ütközéses nyomtató, amely egy sort tudott egyszerre nyomtatni.

A legismertebb nem ütközéses nyomtatók a tintasugaras nyomtatók, amelyből mára rengeteg féle típus megtalálható (mint például olyan alacsony árú színes nyomtatók). A tintasugaras nyomtatókban a tintapatronban lévő tinta nagyon közel van a papírhoz, amint az a tekercsbe kerül. A lézernyomtató egy tükörből visszaverődő lézersugarat használ fel arra, hogy a tintát a kellő helyre juttassa, mint egy tekercs dobja a dobon.

A legtöbb felhasználó számára legfontosabb négy tulajdonsága a nyomtatásnak: a szín, a felbontás, a  sebesség és a memória. Természetesen nem elhanyagolható szempont a nyomtatás költsége sem, bár ez nem közvetlen a nyomtatás minőségéhez kapcsolódó tulajdonság.

Nyomtatás a XIII. kerületben
Most, hogy ennyi mindent megtudhattunk a nyomtatókról, lehet, hogy sokan rohannak megvenni életük első nyomtatóját. Azonban érdemes körültekintően választanunk. Budapesten számos helyen vásárolhatunk nyomtatót, próbáljunk meg a lakóhelyünkhöz közeli boltot választani, de a legfontosabb szempont a megbízhatóság, és természetesen az ár. Így pl.: a nyomtatás a XII. kerületben egyáltalán nem lesz kihívás ezután számunkra, hiszen számos szaküzlet áll a rendelkezésünkre Budán és Pesten is.

Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post